Gener 2019
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
week 1 1 2 3 4 5 6
week 2 7 8 9 10 11 12 13
week 3 14 15 16 17 18 19 20
week 4 21 22 23 24 25 26 27
week 5 28 29 30 31

Vols estar al corrent de les activitats que fem?

* elements requerits
Publicacions digitalitzades
El Centre de Documentació actualment disposa de les següents publicacions digitalitzades:

Recerca i Territori
La col·lecció més científica que publica el Museu de la Mediterrània. S’editen els treballs científics resultat de les Beques Joan Torró i Cabratosa, convocades conjuntament amb el Parc Natural, i estudis coordinats des de la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis. Una col·lecció de referència dins el món de la investigació del territori del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

 

  • Recerca i Territori 1 - VI Edició de les Beques de Recerca Joan Torró i Cabratosa. Avaluació de l'estat de conservació i propostes de gestió de la flora singular del massís del Montgrí i la plana del Baix Ter. Toponímia del Terme Municipal de Torroella de Montgrí. Podeu consultar la publicació (22MB) prement aquí.
  • Recerca i Territori 2 - El flux hidrològic de la plana litoral del Baix Ter. Evolució fluvial, caracterització hidrològica i pautes de gestió. Coordinació de la publicació Jordi Montaner. Podeu consultar la publicació (57MB) prement aquí.
  • Recerca i Territori 3 – VII Edició de les Beques de Recerca Joan Torró i Cabratosa. Estat de conservació de les nàiades al Baix Ter de Quim Pou et alt. Estudi de la població de dofí mular de Carla Àlvarez. Estudi de la forma urbana de Torroella de Montgrí de Carlos Bitrián i Maria Campos. Consulteu la publicació ( 26MB) prement aquí.
  • Recerca i Territori 4 – El fons marí de les illes Medes i el Montgrí : quatre dècades de recerca per a la conservació. Bernat Hereu i Xavier Quintana (editors). Podeu consultar la publicació (6MB) prement aquí.
  • Recerca i Territori 5 – VIII Edició de les Beques de Recerca Joan Torró i Cabratosa. Avaluació de l’estat de les poblacions de peixos en els estuaris del Ter i Daró de Gerard Carmona et alt. La pesca a la mar de Torroella de Montgrí i l’Estartit a l’Edat Moderna (1550-1840) de Marcel Pujol. Podeu consultar la publicació (74MB) prement aquí.
  • Recerca i Territori 6 – El poblament vegetal i els hàbitats del massís del Montgrí, les illes Medes i la plana del Baix Ter de Lluís Vilar i Xavier Quintana (editors). Podeu consultar la publicació (9MB) prement aquí.
  • Recerca i Territori 7 – IX Edició de les Beques de Recerca Joan Torró i Cabretosa. Qui era qui a la Torroella de Montgrí de fa set-cents anys - Estudi prosopogràfic dels veïns de Torroella de Montgrí, 1298-1350. El Turó a la plana del Baix Ter - Situació actual d'una població relicta.. Podeu consultar la publicació (13.9MB) prement aquí.
  • Recerca i Territori 8 – Recerca i Territori 8 - Restauració i gestió de sistemes dunars. Estudi de casos.Francesc Xavier Roig-Munar (coordinador). Podeu consultar la publicació en català (20.1MB) prement aquí, en castellà (17.1MB) prement aquí i en anglès (20.7MB) prement aquí.


Papers del Montgrí
La col·lecció més didàctica que publica el Museu de la Mediterrània, en la qual es recullen les seves activitats: catàlegs d'exposicions, cursets, conferències, estudis, treballs d'investigació, guies... Va néixer l'any 1981 amb l'obertura de l'antic Museu del Montgrí i del Baix Ter. Podeu consultar-los prement aquí.


Catàlegs exposicions
La col·lecció que ens permet fer un repàs a les grans exposicions que s’han realitzat al Museu de la Mediterrània. Una col·lecció de petites obres d’art que ens descobreixen com s’ha anat mostrant la Mediterrània des de diferents punts de vista.


Guia del Museu

En les seves pàgines es pot reviure les aromes de la Mediterrània, els sons i les músiques de les dues ribes del mar, la història del territori i l'audiovisual sobre la seva realitat actual. Podeu consultar-la prement aquí.A part de les publicacions que són propies del Museu de la Mediterrània us oferim l'enllaç a altres publicacions del territori que es poden trobar digitalitzades.

Llibre de la Festa Major de Torroella de Montgrí
És una miscel·lània d'articles de contingut divers (història, cultura, natura, ciències socials, art, notícies...) sobre el municipi de Torroella de Montgrí i el seu entorn. Es publica amb petites interrupcions des de l'any 1928. Podeu consultar alguns números -els anem introduint- aquí.

Emporion
Revista torroellenca que es va començar a editar el 1915. Ha viscut diferents etapes. Del 1915 al 1923, del 1932 al 1936 i actualment que es pot consultar via internet a www.emporion.org. Podeu consultar els números digitalitzats aquí.

 

emporion

 

Les galetes (cookies) utilitzades serveixen per oferir-los un servei millor. Si accepta és que hi està d'acord. Més informació. Accepto