Organitza: Museu de la Mediterrània i la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis
Col.labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona
Conferència sobre MOBILITAT - "La mobilitat com a vector de mitigació i adaptació al canvi climàtic", a càrrec de Bep Pujol de l'Oficina Comarcal de Transició Energètica del Baix Empordà.
El dijous 23 de març hem convidat en Bep Pujol per tal que ens parli de la mobilitat. La mobilitat i el transport són els grans emissors de gasos d'efecte hivernacle i, per tant, modificant les necessitats i tipologies de desplaçaments o canviant el mecanismes que ens permeten fer-ho podrem descarbonitzar les nostres vides i assolir els objectius fixats per mitigar el canvi climàtic i adaptar-nos-hi.
En aquest cicle de conferències no només volem reflexionar des d’una vessant teòrica sinó que també ens volem implicar en ser part de la solució. Hem de prendre consciència que les nostres accions diàries poden contribuir als canvis globals i podem modificar hàbits de la nostra vida quotidiana que, modestament, poden ajudar a la preservació del planeta. Per aquest motiu al finalitzar la conferència comptarem amb la presència d’Esther Peñarrubia, Dra. Enginyera Agrònoma i activista, que ens ensenyarà de manera pràctica, senzilla i eficient, com podem ajudar el planeta. Aquest dia ens parlarà de mobilitat sostenible durant les vacances: cicloturisme i transport públic.
L'última conferència del cicle serà:
El Museu de la Mediterrània i la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis uneixen esforços per sensibilitzar i conscienciar sobre temes i problemàtiques ambientals, aprofundint en el seu coneixement amb base científica. Per aquest motiu hem programat el cicle de conferències No tenim planeta B amb la intenció d’aportar informació i dades objectives de la mà de veus expertes en les diferents matèries.
No tenim planeta B és un cicle de conferències on volem propiciar una reflexió sobre el nostre model de desenvolupament i plantejar diferents propostes sobre com transformar-lo perquè sigui sostenible i permeti que totes les persones puguin viure dignament sense comprometre el benestar de les generacions futures.