Organitza: Museu de la Mediterrània
Col·labora: Diputació de Girona, Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural
“Objectes que ens parlen” és el projecte que el Museu de la Mediterrània impulsa per obtenir informació i dades rellevants dels objectes relacionats amb oficis que es salvaguarden en el Fons de Reserva del Museu.
Amb el pas dels anys, hi ha molts oficis que han anat desapareixent: l'espardenyer, l'esparter, el baster, el boter, el carreter, el mitjoner... i d'altres han sofert un canvi radical en seva manera de realitzar-se: el fuster, l'apicultor, el ferrer, el forner... De tots ells, al fons de reserva del Museu de la Mediterrània en tenim constància i hi podem trobar eines i objectes relacionats.
Malauradament, avui dia moltes d’aquestes eines ens són desconegudes o en tenim poca informació. No sabem el seu nom, com s’utilitzaven o per a què servien. L'objectiu del projecte "Objectes que ens parlen" és trobar persones que ens puguin ajudar a identificar i documentar bé aquests elements.
Agrupem els objectes per oficis i en el transcurs de l'activitat us anem mostrant els objectes que guardem al nostre fons de reserva, tant físicament com a través d'imatges. A partir d'aquí, la paraula és vostra i nosaltres anotarem tota aquella informació que ens pugueu aportar.
Ens ajudeu a documentar-los?
En aquesta segona sessió seguirem parlant de les eines de l’ofici de fuster: II!