Gener 2019
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
week 1 1 2 3 4 5 6
week 2 7 8 9 10 11 12 13
week 3 14 15 16 17 18 19 20
week 4 21 22 23 24 25 26 27
week 5 28 29 30 31

Vols estar al corrent de les activitats que fem?

* elements requerits
II Cicle de conferències "Desenterrant l'Empordà"
difusió 2 arqueologiaEl Museu de la Mediterrània presenta les properes conferències entorn l'arqueologia de l'Empordà, dins el Cicle Desenterrant l'Empordà. Un cop iniciat el cicle de conferències el passat dimecres 2 de maig, amb la conferència  sobre la ciutat ibèrica d'Ullastret, seguida amb gran interès per part del públic assistent.

Properament tindran lloc dues conferències més amb les següents propostes: Dòlmens, coves i menhirs: una mirada sepulcral al Montgrí i al massís de les Gavarres-Ardenya càrrec de Xavier Niell, de l’Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona (dimecres 9 de maig, a les 19 h) i Sidillà, d’època romana al món medieval a càrrec de Gisela Ripoll i Francesc Tuset, de la Universitat de Barcelona (dimecres 16 de maig, a les 19 h). Dolmen dels Tres Peus Fitor difusioDòlmens, coves i menhirs: una mirada sepulcral al Montgrí i al massís de les Gavarres-Ardenya
A càrrec de Xavier Niell, de l’Institut de Recerca Històrica de la UdG

Dimecres 9 de maig de 2018, a les 19.00 h


La manera com observem el territori ha anat canviant al llarg del temps. Si en l’actualitat, els massissos més propers són vistos com un espai d’esbargiment i lleure, en un passat remot, ho van ser com un espai d’habitatge. Però també hi hem caçat, cultivat, pasturat o, fins i tot, hi hem construït, torres i castells. Potser no és tan conegut que en alguns moments del nostre passat, també hi vam enterrar els nostres morts. En Xavier Niell, un especialista en megalitisme, ens ensenyarà una mirada diferent el Montgrí i el massís de les Gavarres-Ardenya durant la prehistòria recent (IV-II mil·leni AC).


Sidillà 3 difusioSidillà, d’època romana al món medieval
A càrrec de Gisela Ripoll i Francesc Tuset, de la Universitat de Barcelona

Dimecres 16 de maig de 2018, a les 19.00 h


Sidillà, o Sant Romà de les Arenes, és un d’aquells llocs que semblen haver mort en un moment remot de la nostra història. Entremig de pins, a les ribes del Ter, fins no fa tant, s’elevaven unes runes oblidades, que pocs coneixien i en feien cas. Tanmateix, el 2013, quan un incendi quasi arrasa el lloc, es va popularitzar i es va incentivar la seva protecció i estudi. Gisela Ripoll i Francesc Tuset (UB), juntament amb el seu equip, van iniciar un estudi exhaustiu d’aquest poblat medieval abandonat, que té arrels romanes. En aquesta xerrada, descobrirem aquest antic llogarret del Baix Ter, el seu valor patrimonial i arquitectònic i desvetllarem els misteris i secrets que semblen rodejar aquest conjunt arqueològic, des de l’època romana a la medieval.
 

Les galetes (cookies) utilitzades serveixen per oferir-los un servei millor. Si accepta és que hi està d'acord. Més informació. Accepto