Setembre 2018
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
week 35 1 2
week 36 3 4 5 6 7 8 9
week 37 10 11 12 13 14 15 16
week 38 17 18 19 20 21 22 23
week 39 24 25 26 27 28 29 30

Vols estar al corrent de les activitats que fem?

* elements requerits
Activitats educatives curs 2017-2018
CIMG6083El Museu de la Mediterrània presenta la seva proposta educativa per aquest curs 2017-2018. Es tracta d’una proposta renovada i fresca, pensada per apropar el patrimoni natural i cultural local, connectant-lo amb el mediterrani.

El museu ofereix unes activitats on contextualitza el territori en unes sortides i tallers adaptats a cadascun dels nivells educatius tenint en compte els currículums escolars. Sortides per descobrir els ecosistemes marins, litorals i fluvials que caracteritzen el parc natural, donant a conèixer la vessant històrica i cultural de l’entorn que es visita. Tallers per acostar els alumnes a l’entorn i reflexionar sobre els ecosistemes i les cultures mediterrànies. En resum, una trentena d’activitats dissenyades per oferir als estudiants durant la seva vida escolar.
 
Enguany, s’hi afegeixen tres sortides i un taller. La visita guiada en anglès al museu, per tots els cicles formatius, està pensada per aprofundir en la pràctica i comprensió de la llengua anglesa. La visita guiada teatralitzada convida a descobrir el museu als més petits (educació infantil i cicle inicial) de la mà de la companyia La Minúscula, una companyia de teatre especialitzada en visites teatralitzades. També per aquests cursos s’ha ideat el taller de Dansa creativa: pirates i gegants del Montgrí, que proposa la descoberta i moviment del propi cos per l’autoconeixement i com a forma d’expressió. Finalment, es podrà realitzar la Ruta Víctor Català: “Solitud”, un itinerari literari sobre la novel·la de Víctor Català fins a l’ermita de Santa Caterina de Torroella de Montgrí. En aquest cas, tenint en compte que es tracta d’una lectura prescriptiva per batxillerat, es recrearan alguns capítols i es parlarà del moviment literari i de l’entorn que va inspirar Caterina Albert.

L’àrea educativa del Museu de la Mediterrània va rebre 5.676 alumnes el curs passat (2016-17), un increment del 3% respecte l’anterior període. A banda de coordinar una proposta pròpia, s’encarrega també de El Parc a l’Escola -un projecte educatiu que pretén una interacció estreta entre el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i les escoles els municipis que hi pertanyen, ja que aquest any hem esdevingut l’entitat que realitza l’educació ambiental del parc natural- i de la proposta educativa del Life Pletera. També col·labora amb diverses iniciatives de campanyes de sensibilització del territori, com la reintroducció de la tortuga d’estany al Baix Ter i el projecte rius de l’Associació Hàbitats.

La proposta educativa completa la podeu trobar en la web o el fulletó.
 

Les galetes (cookies) utilitzades serveixen per oferir-los un servei millor. Si accepta és que hi està d'acord. Més informació. Accepto