Maig 2018
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
week 18 1 2 3 4 5 6
week 19 7 8 9 10 11 12 13
week 20 14 15 16 17 18 19 20
week 21 21 22 23 24 25 26 27
week 22 28 29 30 31

Vols estar al corrent de les activitats que fem?

* elements requerits
Conferència sobre la vinya al Montgrí
Foto vinya al MontgríEl dissabte 22 d'octubre a les 18 h, tindrà lloc al Museu de la Mediterrània la conferència: "La vinya al Montgrí", a càrrec de Lurdes Boix i Mariona Font, del Museu de l'Anxova i la Sal de l'Escala.

Us convidem a una conferència on es presentarà el treball que han impulsat des del Museu de l’Anxova i la Sal de l’Escala i on ha col·laborat el Museu de la Mediterrània per tal de recuperar la memòria oral vinculada a la vinya a partir d’entrevistes a personatges que encara han cultivat al Montgrí i a aquells que ho estan fent.

En el marc d'aquesta confèrencia, hi haurà la presentació del llibre "Un mar de vinyes. El conreu de la vinya i el vi a Empúries, l'Escala i el Montgrí" i la projecció d'una part del documental que recull la memòria oral vinculada a la vinya al Montgrí. 

Al finalitzar la conferència hi haurà una degustació de vins que actualment s'elaboren entorn del Massís Montgrí.

El Massís del Montgrí al llarg de tota l’època moderna va esdevenir un espai llargament ocupat per l’agricultura. L’olivera i la vinya formaven part del seu paisatge. Amb l’atac de la fil·loxera a França es va intensificar en bona mesura el cultiu de la vinya a la zona del Montgrí, i molta gent va cultivar-ne a casa nostra. L’arribada de la fil·loxera va ser l’inici d’un declivi de la vinya al Montgrí fins a quedar gairebé abandonada. Tot i això al llarg del segle XX hi ha hagut diversos productors individuals que han conservat el seu cultiu i l’han fet arribar als nostres dies.
 

Les galetes (cookies) utilitzades serveixen per oferir-los un servei millor. Si accepta és que hi està d'acord. Més informació. Accepto