Juny 2018
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
week 22 1 2 3
week 23 4 5 6 7 8 9 10
week 24 11 12 13 14 15 16 17
week 25 18 19 20 21 22 23 24
week 26 25 26 27 28 29 30

Vols estar al corrent de les activitats que fem?

* elements requerits
Europa en una cruïlla. Ens en sortirem?
X Jornada Política InternacioEl dissabte 12 de març, de 10.30 a 14 h del matí,  tindrà lloc la X Jornada de Política Internacional al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Sota el títol: "Europa en una cruïlla. Ens en sortirem?", la present Jornada de Política Internacional vol aportar una reflexió davant la situació actual que viu Europa.

El vell continent es troba davant una cruïlla en la que alguns ja dubten que hi pugui trobar una sortida. Una crisi econòmica que ens haurà deixat pitjor que fa una dècada, unes relacions exteriors amb tensions amb els territoris més propers com Rússia, Turquia i l'Orient Mitjà i un nou escenari intern amb el drama dels refugiats i la pèrdua de certs valors que es pensaven intocables.

Aquests temes i molts d'altres vinculats a política internacional seran debatuts el dissabte 12 de març a la X Jornada de Política Internacional, una jornada que té com a objectiu fer de Torroella de Montgrí un punt de referència on debatre aspectes rellevants de la política internacional que afecten i són d'interès dels ciutadans i ciutadanes del nostre país. La Jornada coordinada per Xavier Ferrer i Josep Martinoy és gratuïta i de lliure accés.

PROGRAMA

10.15 h Benvinguda a càrrec de Gerard Cruset, director del Museu de la Mediterrània, Josep Mª Rufí, president OA Museu de la Mediterrània i Ferran Tarradelles, Director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

Introducció de la Jornada a càrrec de Xavier Ferrer, economista i politòleg. President del Consell Català del Moviment Europeu.

10.30h Conferència "Com hem arribat fins aquí?", a càrrec de Josep Martinoy, periodista.

11 h Conferència "Quina és la situació geoestratègica d'Europa i Pròxim Orient?, a càrrec de Joan Solés, periodista i corresponsal de la Cadena Ser a Roma.

11.40h Entrega del Diploma Dia d'Europa 2015, que atorga el Consell Català del Moviment Europeu, a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i al Museu de la Mediterrània.

11.45 h Pausa

12 h Conferència "Les persones a Europa: La gestió de la crisis dels refugiats i els drets dels ciutadans de la UE", a càrrec de Mariona Illamola Dausà, professora agregada interina de Dret Internacional Públic (Dret UE) i directora del Centre de Documentació Europea i del Centre Europe Direct Girona de la UdG.

12.40 h Conferència "Els reptes del projecte europeu. Estem sortint de la crisi?, a càrrec d'Antoni Castells, catedràtic d'Hisenda Pública de la UB. Ex-conseller d'Economia de la Generalitat (2003-2010).

13.20 h Debat amb els ponents, moderat perXavier Ferrer.

14 h Cloenda a càrrec de Jordi Cordon, alcalde de Torroella de Montgrí.
 

Les galetes (cookies) utilitzades serveixen per oferir-los un servei millor. Si accepta és que hi està d'acord. Més informació. Accepto