Desembre 2018
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
week 48 1 2
week 49 3 4 5 6 7 8 9
week 50 10 11 12 13 14 15 16
week 51 17 18 19 20 21 22 23
week 52 24 25 26 27 28 29 30
week 1 31

Vols estar al corrent de les activitats que fem?

* elements requerits
1eres Jornades Recerca i Territori
fulleto-jornades-recerca1Els propers dies 19 i 20 de novembre de 2010, la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis organitza les primeres “Jornades Recerca i Territori”. L’objectiu d’aquest cicle de jornades, que es pretén que tinguin una periodicitat anual, és analitzar temes concrets relacionats amb el funcionament dels espais naturals, combinant la participació de gestors i d’investigadors, que ens puguin ajudar a definir quin és el model de gestió adequat en el nostre territori. El títol d’aquestes primeres jornades és “Gestió de recursos hídrics i conservació d’espais naturals”. L’aigua i la seva gestió resulten essencials en el funcionament dels espais naturals, en especial dels sistemes litorals.


Al final de la jornada es presentarà el llibre El flux hidrològic de la plana litoral del Baix Ter. Evolució fluvial, caracterització hidrològica i pautes de gestió, que és el segon volum de la col•lecció Recerca i Territori.

El llibre és obra de Jordi Montaner, hidrogeòleg de l’empresa Geoservei S.L., autor de nombrosos treballs sobre hidrogeologia, cartografia d’aqüífers, caracterització de masses d’aigua o de la presència de contaminants en aigües subterrànies. La temàtica mostra la importància de l’aigua com a element clau en el funcionament dels ecosistemes i activitats humanes al Baix Ter. En depenen aspectes fonamentals com l’activitat agrícola i industrial, el consum humà d’aigua i l’equilibri ecològic dels sistemes aquàtics, com són el riu i les llacunes i aiguamolls associades. Les conseqüències d’episodis cíclics com les sequeres ens parlen de la fragilitat de l’entorn de la plana litoral del Ter. El coneixement hidrològic que abasta des de la topografia a l’estat de conservació de les masses d’aigua superficials i subterrànies, passa per la descripció dels mecanismes de recàrrega de l’aqüífer o de la interconnexió entre els diferents sistemes hídrics. Els uns i els altres són elements de gran importància per a una gestió sostenible de l’aigua.
 

Les galetes (cookies) utilitzades serveixen per oferir-los un servei millor. Si accepta és que hi està d'acord. Més informació. Accepto